Dinsdag 16 januari 2018

Brabantse jongens genomineerd in Los Angeles

Nick Janssen (22) en Wout Kanters (22) uit Gemert in Brabant zijn afgelopen weekeinde door het Amerikaanse Los Angeles Web festival maar liefst elf keer genomineerd voor door hen gemaakte YouTube video’s.

Het L.A. Webfest, het oudste en bekendste webserie-festival van de wereld, maakte afgelopen weekeinde de nominaties bekend en de video’s van Janssen en Kanters bleken bij de jury flink in de smaak te zijn gevallen.

De jongens die zichzelf hebben leren filmen, startten vorig jaar het YouTube kanaal Woody Wonder en maakten onlangs al furore toen een van hun met special effects doorspekte video’s internationaal viral ging. De TED-serie, waarin een zelf geanimeerde TED-pop (gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse comedyfilm) allerlei opmerkelijke avonturen beleeft werd door de Amerikanen het vaakst genomineerd.

In de categorie Comedy kon de serie rekenen op een nominatie voor Outstanding Comedy Series, Outstanding Writing, Outstanding Directing Outstanding Editing, Outstanding Cinematography, Outstanding Sound Design en Outstanding Special/Visual Effects.

De serie The Pickle Pie kon in de categorie Drama rekenen op vier nominaties: Outstanding Drama, Outstanding Director, Outstanding Special/Visual Effects
en Outstanding Editing.

Niet eerder wisten Nederlandse makers zoveel nominaties binnen te slepen op het Amerikaanse festival. Begin april wordt bekend welke series hun nominatie kunnen verzilveren.

Bron: NewBeTV/Broadcast Magazine

Bericht delen