Boven Water: nieuwe podcastserie van NRC
zaterdag 14 januari 2023

Boven Water: nieuwe podcastserie van NRC

Nederland loopt grote risico’s door klimaatverandering. Maar onze toekomst hebben we deels zelf in de hand. Floor Boon en Maarten Dallinga onderzoeken wie aan zet zijn om ontwrichtend extreem weer zoveel mogelijk te voorkomen.

Ernstige overstromingen, langdurige hittegolven, vernietigende natuurbranden. Ook Nederland heeft en krijgt te maken met extreem weer door klimaatverandering. In de zesdelige, verhalende podcastserie Boven Water onderzoeken Floor Boon en Maarten Dallinga welke klimaatscenario’s voor de komende decennia realistisch zijn.

In Zeeland duiken Maarten en Floor in het verhaal van de Watersnoodramp – op 1 februari 2023 zeventig jaar geleden. In Limburg delen slachtoffers van de overstromingen van 2021 hun indringende verhalen. En in Zuid-Frankrijk, dat volgens deskundigen het klimaat van de Nederlandse toekomst heeft, stuiten Floor en Maarten plots op een natuurbrand.

Wie is aan zet? Overheden, grote bedrijven, burgers? In Boven Water onderzoeken Maarten en Floor of we als samenleving kunnen veranderen en hoe we dat kunnen doen.

Vanaf woensdag 18 januari zijn er wekelijks nieuwe afleveringen, te beluisteren via NRC Audio, DS Podcast, Spotify of Apple Podcasts.

Bron: NRC/BM

Bericht delen