BOOS over The Voice of Holland nu te bekijken
donderdag 20 januari 2022

BOOS over The Voice of Holland nu te bekijken

De aflevering van het BNNVARA-programma BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland is hier online te zien.

John de Mol heeft het programma bekeken en reageert vanaf 48′ 30″ uitvoerig op de beelden die hij woensdag al mocht zien. Hij bevestigt dat hij al in april 2019 wist van zeker één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen.

“Wij gaan absoluut bij Talpa heel snel evalueren wat we horen en zien”, vertelt De Mol. Hij zegt dat er “voldoende loketten” zijn om misstanden te melden, zoals kandidatenbegeleiders, maar dat hier blijkbaar geen gebruik van wordt gemaakt. Er moeten volgens De Mol veranderingen plaatsvinden om dat toegankelijker te maken.

Tegen The Voice of Holland-coach Ali B is aangifte gedaan van verkrachting. De aangeefster wordt anoniem in beeld gebracht in BOOS, waarin Tim Hofman de uitkomsten van zijn onderzoek presenteert naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland.

Marco Borsato heeft beschuldigingen aan zijn broek over onaangename betastingen van zowel werknemers als drie deelnemers van The Voice Kids.

In het programma wordt verder verteld dat met negentien vrouwen is gesproken over seksueel intimiderend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien vrouwen hadden soortgelijke verhalen over een regisseur, van wie de naam nog onbekend is.

Zaterdag besloot RTL de uitzending van de talentenjacht te staken nadat BOOS een e-mail had gestuurd met beschuldigingen aan het adres van Rietbergen.

Hij gaf toe dat de beschuldigingen juist waren en stapte op. Zijn partner Linda de Mol brak met hem en heeft haar werk voorlopig neergelegd. Zangeres Anouk, een van de coaches, besloot te stoppen bij The Voice of Holland.

Bron: BM/NOS

Bericht delen