Bokspartij YouTubers levert 7 miljoen op
zondag 26 augustus 2018

Bokspartij YouTubers levert 7 miljoen op

Maandenlang hebben de controversiële YouTubers Logan Paul en KSI een hype gecreëerd: ze zouden samen de boksring instappen. Dat heeft zich uitbetaald. Zaterdag betaalden 800.000 mensen om online naar de vechtpartij te kunnen kijken.

Wie de wedstrijd wilde zien, moest 8 dollar neertellen. Daarnaast keken er nog in ieder geval een miljoen mensen op illegale wijze. Het gevecht vond plaats in de Manchester Arena, die gevuld was met 18.000 betalende toeschouwers. Kaartjes varieerden in prijs van 40 tot 180 euro. Het gevecht heeft in ieder geval ruim 8 miljoen dollar opgebracht, wat neerkomt op zo’n 7 miljoen euro.

Het gevecht tussen KSI en Logan Paul eindigde uiteindelijk zonder winnaar. Dat is de perfecte opbouw richting revanche tussen de twee. “Logan, ik denk dat er maar één ding is dat we kunnen doen. Ik denk dat er een tweede gevecht komt”, zei KSI na het gevecht. Dat vindt begin 2019 plaats in de Verenigde Staten. En waarschijnlijk zal ook dat weer miljoenen opbrengen.

De Amerikaan Logan Paul heeft 18 miljoen abonnees op YouTube. Hij werd bekend door video’s waarin hij op verschillende manieren de grens opzoekt van wat kan. Begin dit jaar kwam hij opspraak nadat hij een video online had gezet in een ‘zelfmoordbos’ in Japan. Hij maakte daar grappen over mensen die zich hadden verhangen. Ook kreeg hij bakken kritiek over zich heen toen hij een vis uit het water haalde voor een reanimatie en een dode rat taserde.

KSI is een Brit en heeft 19 miljoen abonnees. Hij werd bekend met filmpjes waarin hij FIFA speelde. Inmiddels maakt hij ook andere video’s die meer over zijn leven gaan. Er ontstond controverse rond zijn persoon nadat hij in 2015 werd beschuldigd van seksuele intimidatie.

Bron: NOS/BM

Bericht delen