Boete voor Nijmeegse huisbaas die Tim Hofman mishandelde
donderdag 23 januari 2020

Boete voor Nijmeegse huisbaas die Tim Hofman mishandelde

De rechtbank heeft de Nijmeegse vastgoedhandelaar Ton H. veroordeeld tot een boete van 1250 euro voor het mishandelen van BNNVARA-presentator Tim Hofman en zijn cameraman. De zoon van H. krijgt een taakstraf van 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Het ging mis toen Hofman en zijn cameraman in augustus 2017 een onverwacht bezoek brachten aan het kantoor van de vastgoedbaas, voor zijn YouTube-programma #BOOS. De ontmoeting liep uit de hand, er vielen klappen en Hofman belandde met onder meer een gebroken kaak in het ziekenhuis. Ook de cameraman moest behandeld worden.

In het programma #BOOS van Hofman komen mensen aan het woord die serieuze klachten hebben. Nijmeegse studenten hadden zich beklaagd over de slechte staat van hun woning. Deuren konden niet op slot, de brandbeveiliging was niet in orde en de cv-ketel was sterk verouderd. Ze confronteerden huisbaas Ton H. daarmee in diens kantoor. De sfeer werd plots grimmig en de man deelde samen met zijn zoon klappen uit.

Hofman zat maanden thuis. Naast een gebroken kaak liep hij een hersenschudding en nekletsel op. De rechter spreekt van zwaar lichamelijk letsel. De huisbaas heeft spijt betuigd. De betreffende aflevering van #BOOS is hieronder te zien.

Bron: NOS/BM
Bericht delen