Boek Ik weet je wachtwoord van Daniël Verlaan is goed leesvoer
woensdag 2 december 2020

Boek Ik weet je wachtwoord van Daniël Verlaan is goed leesvoer

Daniël Verlaan (1989) is een van de belangrijkste techjournalisten van het moment. Hij werkt voor RTL Nieuws. Vorig jaar ontving hij de Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, en de Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.

Inmiddels is zijn boek Ik weet je wachtwoord verschenen, met waargebeurde verhalen over de duistere kant van het internet. Hij ging undercover in vage netwerken, sprak met de puber die de Nederlandse banken platlegde en zocht uit hoe een kleine arthousebioscoop op grote schaal onze computers gijzelde.

Het boek Ik weet je wachtwoord wil je niet paranoïde maken, wel minder naïef. Het is het lezen volop waard, want complexe materie wordt op heldere wijze inzichtelijk gemaakt. Zijn verhalen zijn nergens theoretisch van aard, want bij elk onderwerp gaat hij in gesprek met daders of slachtoffers van inbreuken op privacy of zaken die ronduit misdadig zijn.

Daniel Verlaan

Hij hackte de social media accounts van de politici Kees van der Staaij (SGP) en Pieter Omtzigt (CDA), ging undercover in Nederlandse kinderpornonetwerken op het dak web én zorgde ervoor dat bijna heel Nederland weer met het potlood wilde gaan stemmen. En op basis van zijn onderzoeken geeft hij talrijke tips om narigheid met computers en smartphones te voorkomen.

Het internet is een wereld vol mogelijkheden – ook voor criminelen. Het zijn griezelige, maar ook verbluffende verhalen die Daniël Verlaan voorschotelt in Ik weet je wachtwoord. De hoofdstukken zijn bijna geschreven als een roman waardoor ze lekker weglezen. Alles in begrijpelijke taal zodat ook de mensen die minder in de techniek zitten alles goed kunnen volgen.

Het boek is als paperback te koop voor € 22,99, maar is ook beschikbaar als e-book voor € 12,99. Binnenkort is Daniël Verlaan te zien in een nieuwe aflevering van BM Talk.

Bron: BM

Bericht delen