Dinsdag 16 januari 2018

Bob: nieuwe podcast van VPRO Dorst

Op 17 november lanceert VPRO Dorst de podcastserie Bob. Elisa is 84 jaar en verliefd op Bob. Een mysterieuze man over wie ze niet meer uitgepraat raakt maar waar haar drie dochters nog van nooit hebben gehoord. 

In zes afleveringen gaan de jonge makers van Audiocollectief SCHIK op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat Elisa haar hele leven met zich mee heeft gedragen of de fantasie van een dementerende vrouw? 

Bob is de eerste Europese podcastserie die geselecteerd is voor het IDFA en won tevens de Filmfonds IDFA DocLab Interactive Grant.

Bob is een spannende, intieme en verhalende podcast in de trant van de Amerikaanse S-Town. De zoektocht van de makers leidt langs gedwongen adopties bij tienermeisjes, kloosterbaby’s, oude minnaars, familiegeheimen en het mysterie van het geheugen. Een race tegen de klok, want de antwoorden liggen bij een generatie die zich voorbereidt om te verdwijnen of al verdwenen is. Hoe vind je iemand die misschien niet bestaat?

De makers Nele Eeckhout (winnaar NTR Radioprijs 2014), Siona Houthuys (winnaar Het Debuut, ITs Festival 2016) en Mirke Kist (winnaar Korte Golf 2014 en Write Now! 2015) studeerden aan het Antwerpse Conservatorium. Twee Belgen en één Nederlander die zich alle drie bezighouden met theater, schrijven en radiomaken. 

Die laatste passie werd drievoudig gebundeld in AudioCollectief SCHIK. SCHIK maakt audioverhalen voor thuis en op locatie en experimenteert op het grensvlak van audio en performance. Ze maakten voor het Oorzaken Festival de audiowalk Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer die werd geselecteerd voor IDFA Doclab 2016. Eerder maakten zij met VPRO Dorst de vierdelige podcast Roes (2016).

Bob verschijnt vanaf vrijdag 17 november zes weken lang elke vrijdag om 8.00 uur op iTunes (bit.ly/podcastbob) en op www.vpro.nl/bob.
 
De podcast gaat in première in een speciale voorstelling op het IDFA op vrijdag 17 november om 20.00 uur in de Brakke Grond.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen