BMY Tipt… 3 podcasts!
donderdag 4 april 2019

BMY Tipt… 3 podcasts!

In de rubriek BMY Tipt… zetten we elke maand content in de spotlights die je geluisterd of gezien moet hebben. In dit eerste lijstje: drie podcasts van eigen bodem die stuk voor stuk een bijzonder verhaal vertellen.

De Brand in het Landhuis
Maker Simon Heijmans weet met deze podcast de spanning zo op te bouwen dat je het gevoel hebt dat je met hem op onderzoek uit bent. Heijmans graaft in het verleden van Ewald Marggraff, een excentriek en rijke man die in 2003 overleed op zijn landgoed in Vught na een allesverwoestende brand. Als gevolg hiervan gaan er tot op de dag van vandaag verschillende geruchten de ronde. Was de brand een ongeluk of was het opzet? Waar zijn de kostbare bezittingen van Marggraff gebleven? Wie stonden er voor zijn dood in contact met Marggraff? Kortom, redenen genoeg om te gaan luisteren en erachter te komen. De Brand in het Landhuis is een zesdelige podcastserie van de NTR en NPO Radio 1.

Bob
In één woord: fantastisch. Deze podcast is gemaakt door Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist en luister je met gemak in een dag volledig af. Het uitgangspunt? Iedereen heeft geheimen en sommige geheimen reiken zo ver dat ze meegaan in het graf en dus nooit verteld zullen worden. De makers stuiten op het bijzondere verhaal van de 84-jarige Vlaamse Elisa. Ze lijdt aan geheugenverlies, maar sinds anderhalf jaar komt één aspect uit haar verleden keer op keer terug: (haar liefde voor) Bob. Maar wie is deze mysterieuze man? Bestaat hij wel of is hij een verzinsel van haar gedachten? Geniet en ga mee op ontdekking met het ontrafelen van dit meeslepende en ontroerende verhaal. Bob is zesdelige een podcastserie van VPRO Dorst.

Laura. H
Mocht je dit bizarre verhaal volledig gemist hebben, luister dan deze podcastserie. De makers van Bob duiken samen met journalist Thomas Rueb in het verhaal van de jonge Laura. H, het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Laura’s verhaal haalde de landelijke nieuwsmedia in de zomer van 2016 toen zij op Koerdische televisie haar ongelofelijke ontsnapping met haar twee kinderen uit het kalifaat van Islamitische Staat kon navertellen. Haar grootste wens: terug naar Nederland. In vier afleveringen wordt dit bijzondere verhaal uiteengezet door de makers, Laura, haar vader en Rueb. Eerder verscheen er ook het gelijknamige boek Laura. H van Thomas Rueb. Laura. H is een vierdelige podcastserie van AudioCollectief SCHIK en Das Mag.

Door: Suzanne Zonneveld (EndemolShine & BMY)

Bericht delen