BM90: Zoete en zure druiven bij megafusie RTL en Talpa Network
vrijdag 25 juni 2021

BM90: Zoete en zure druiven bij megafusie RTL en Talpa Network

Eind maart droeg BM90 de titel: Gaat De Mol er met RTL vandoor? Goed, officieel is eigenlijk het omgekeerde gebeurd, maar John zelf ziet dat toch anders en het gaat om die fusiegedachte.

Ook toen al werden DPG Media en VodafoneZiggo nadrukkelijk genoemd als potentiële overnamekandidaten en de Belgische krant De Tijd rapporteerde dinsdag nog dat beide partijen een bod aan het voorbereiden waren.

Voor hen zijn de druiven dan ook extra zuur na deze spectaculaire en uiteindelijk toch wel onverwachte deal, waarbij RTL dus 70% en Talpa Network 30% van de aandelen in het nieuw te vormen bedrijf krijgt.

Het gaat nog zeker een jaar duren voor de exacte gevolgen van deze megafusie zichtbaar worden, maar dat bijvoorbeeld het mes gaat in het totale aantal lineaire tv-zenders, maar liefst acht, en de commerciële organisatie lijkt wel duidelijk. Niet voor niets verwachten RTL en Talpa door synergievoordelen jaarlijks 100 tot 120 miljoen euro te kunnen besparen. Maar de samenwerking wordt vooral ingegeven door Videoland, sprak RTL-topman Sven Sauvé, die straks ook het nieuwe bedrijf gaat leiden. Bekijk aflevering 166 van BM90 met Jeroen te Nuijl hier.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen