BM90: Ziggo Sport verliest Formule 1
vrijdag 21 mei 2021

BM90: Ziggo Sport verliest Formule 1

Dat is nog eens vol gas binnenkomen: Nordic Entertainment Group, het toonaangevende streamingbedrijf in Scandinavië, lanceert zijn dienst Viaplay in het eerste kwartaal van volgend jaar in Nederland, met onder andere de exclusieve rechten op alle live races in de Formule 1 en voetbalwedstrijden uit de Duitse Bundesliga.

Een hard gelag voor Ziggo Sport, dat de Formule 1 tot dusver zo succesvol en vakkundig in beeld heeft gebracht. En ook een tegenvaller voor de Nederlandse consument annex autosportliefhebber, die wordt geacht straks de portemonnee te trekken voor weer een nieuwe streamingdienst.

Naast Formule 1 in een driejarige deal tot 2024 en meer dan 300 live Bundesligaduels per seizoen tot 2029, zal de dienst verder Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kinderen bieden. De NENT Group is een toonaangevend producent in Scandinavië, met dit jaar al meer dan 40 geplande premières. De lanceringsdatum, tarieven en pakketten van Viaplay in Nederland worden later bekendgemaakt.

En ik zei vorige week al: wordt ongetwijfeld vervolgd! En dat is ook gebeurd in het feuilleton dat ‘publieke omroepheibel’ heet. Nadat ook ophef was ontstaan over de toekomst van consumentenprogramma’s Kassa en Radar, gaven NPO’s tv-bazen Frans Klein en Gijs van Beuzekom een openhartig interview aan NRC.

Daarin bijten ze flink van zich af en ook NPO-baas Shula Rijxman is niet te spreken over de manier hoe omroepverenigingen zich uitspreken over de NPO-programmastrategie. “Dat daarvoor zendtijd van de publieke omroep wordt ingezet om een interne discussie over de hoofden van ons publiek met publieke privileges (geld, zendtijd en distributie) uit te vechten overschrijdt naar onze overtuiging de grens van het betamelijke. Zo kunnen en moeten wij niet met elkaar samenwerken.”

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen