BM90: Wat wordt de toekomst van het Media Park?
vrijdag 9 april 2021

BM90: Wat wordt de toekomst van het Media Park?

Dat Hilversum in beeld lijkt als nieuwe locatie voor de publieke talkshows De Vooravond, M en Op1, is goed nieuws. Nu het contract met de Westergas-studio’s in Amsterdam door de NPO na ruim tien jaar is opgezegd, zou het Media Park qua efficiency en kosten ook een logische keuze zijn.

Het past bovendien in de ambitieuze rol die Hilversum nog steeds kan en wil spelen aan het mediafront. Juist deze coronatijd leent zich bij uitstek voor ‘doorpakken’ bij de beleidsmakers, zowel op gemeentelijk en provinciaal niveau als bij de bedrijfsbewoners zelf. Feit is dat diverse grote gebouwen op het Media Park, zoals bijvoorbeeld ITV, RTL, Talpa Network en een aantal publieke omroepen, door thuiswerken in de nabije toekomst deels leeg zullen komen te staan en dat een ingrijpende herschikking onvermijdelijk lijkt.

Wat is dan logischer dan het Media Park ook voor bijvoorbeeld studentenhuisvesting te gebruiken? Dat sluit ook weer mooi aan bij de inzet op IT-talent en de ambitie om een echte Mediacampus te creëren. Ook de Hilversumse mediawethouder Gerard Kuipers beseft dat harde keuzes zullen moeten worden gemaakt, met name qua infrastructuur. Maar gezien het langjarige commitment van veel bedrijven en de door innovatie nog steeds groeiende werkgelegenheid, oogt de toekomst hoe dan ook veelbelovend.

Meer prestigieuze live programma’s, een grand café, supermarkt, woningen, een hotel wellicht: wordt het toch nog gezellig in Hilversum!

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen