BM90: NPO Innovatiefestival voedt vooruitgang
vrijdag 4 juni 2021

BM90: NPO Innovatiefestival voedt vooruitgang

“We doen dit omdat we niet willen dat verandering ons overkomt, maar omdat we die verandering zelf willen vormgeven.” Aldus Martijn van Dam, lid van de Raad van Bestuur van de publieke omroep, bij de start van het eerste NPO Innovatiefestival in de Hilversumse Vorstin.

Het was een geslaagd evenement, waaraan naar verluidt bijna 900 geïnteresseerden online deelnamen. Voor een select live gezelschap waren er inspirerende gesprekken, workshops en showcases over onder andere synthetic media, deepfake en de platforms van de toekomst. En Van Dam riep ook op tot gezamenlijke actie.

Het is dat ze momenteel vooral met zichzelf bezig zijn, en kijken wie wie overneemt, maar Van Dam heeft goede hoop dat er binnenkort toch een gezamenlijke brief naar een nieuw kabinet gaat. Dat zou al een doorbraak zijn.

Er is per slot van rekening een gezamenlijk belang: de concurrentie vanuit Silicon Valley het hoofd bieden. Maar Van Dam ziet niets in één groot on demand platform. Wat hem betreft blijft Videoland bestaan naast NPO Plus, en KIJK naast NLZIET of RTL XL. Het NPO Innovatiefestival kende overigens een passende afsluiting met de uitreiking van de eerste NPO Innovatieprijs. Die ging naar het AI Songfestival van de VPRO.

Bekijk aflevering 163 van BM90 met Jeroen te Nuijl hier.

Bron: BM

Bericht delen