BM90: NOS, regionale en lokale omroepen geven journalistiek kwaliteitsimpuls
vrijdag 30 april 2021

BM90: NOS, regionale en lokale omroepen geven journalistiek kwaliteitsimpuls

Op maandag 3 mei gaat de eerste groep van 40 extra lokale journalisten aan de slag bij lokale en regionale omroepen over het hele land. Op 1 juni komen daar nog eens ruim 20 krachten bij. Minister Slob stelde daarvoor eerder dit jaar 4,5 miljoen euro beschikbaar.

In dit project werken voor het eerst drie lagen van het publieke bestel samen: de lokale en regionale omroepen en de NOS. Opnieuw een initiatief om de lokale journalistiek te versterken en een kwaliteitsimpuls te geven. En die prikkel voor de haarvaten van de samenleving is mede met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 belangrijker dan ooit.

De verse lokale journalisten zijn formeel in dienst van de NOS en die levert ook de benodigde techniek, zoals laptops en mojo-verslaggever sets. Daarnaast is een speciaal opleidings- en coachingstraject ontwikkeld voor de geplaatste journalisten.

Dit project sluit ook weer mooi aan bij de structurele aandacht die onze eigen BM-site schenkt aan de publieke lokale omroep. Omdat dit het jaar van de waarheid is voor deze sector, maakt Arthur Vierboom een uitgebreide, veelzeggende rondgang langs tal van lokale zendgemachtigden en laat hij ook zijn licht schijnen over diverse rapporten en aanbevelingen van betrokken onderzoekers.

Daarin wordt onder ander gepleit voor een ‘journalistieke rompredactie’ bij de lokale omroep die uit minimaal 3 fte’s bestaat en structurele financiering van 2 euro per huishouden per jaar. Dat hebben die haarvaten van de samenleving ook wel minimaal nodig. Bekijk BM90 met Jeroen te Nuijl hier.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen