BM90: Journalisten en programmamakers vaker geconfronteerd met volkswoede
vrijdag 29 januari 2021

BM90: Journalisten en programmamakers vaker geconfronteerd met volkswoede

Boos, gefrustreerd, agressief, idioot, dieptriest: allemaal kwalificaties die terugslaan op de recente roerige avondkloktaferelen. Ook journalisten en programmamakers worden steeds vaker geconfronteerd met uitwassen van volkswoede.

Zo werden BNNVARA-presentator Tim Hofman en zijn crew in Capelle aan den IJssel weer eens belaagd en heeft PersVeilig, het meldpunt waar journalisten terecht kunnen als ze worden bedreigd, in januari al meer dan dertig meldingen binnengekregen.

Ondertussen gaan sommige journalisten ondanks alles gelukkig stug door met hun werk. Zoals RTL’s dataspecialist Daniël Verlaan, die ditmaal groot nieuws maakte met zijn onthulling over de illegale handel in persoonsgegevens uit de GGD-systemen. Op Twitter werd hem gevraagd: ‘Gaat ’t jou om echt te helpen als je alles 10x beter weet dan die sukkelige overheid of om de BV Daniel Verlaan?’ Bekijk aflevering 146 van BM90 met Jeroen te Nuijl hier.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen