BM90: Gaat De Mol er met RTL vandoor?
vrijdag 26 maart 2021

BM90: Gaat De Mol er met RTL vandoor?

Terwijl het bij Talpa Network voor de schermen een en al activiteit is – de nieuwe programmatitels vliegen je om de oren – blijft het achter de schermen de laatste tijd opvallend stil.

John de Mol een beetje kennende betekent dat meestal stilte voor de storm, want de mediaondernemer zit altijd op het vinkentouw. Dus als volgens de Belgische zakenkrant De Tijd RTL Group overweegt de Nederlandse tak te verkopen, dan zijn meteen onze oren gespitst en ogen geopend.

Begin februari deden geruchten de ronde dat RTL Group zijn aandeel in de Franse commerciële zender M6 wil afstoten en investeringsbank JP Morgan onderzoekt of RTL België (met onder andere 3 televisie- en 3 radiokanalen) kan worden verkocht. “RTL Nederland zit in tegenstelling tot België niet in de ‘restcategorie’ van RTL Group, maar wordt als een aparte, grote markt gezien. Die divisie doorstond het pandemiejaar heel goed”, aldus De Tijd. Inderdaad noteerde RTL Nederland ondanks corona over 2020 een relatief beperkte omzetdaling. De aangepaste brutobedrijfswinst ging er zelfs – als enige divisie – met 7,4% op vooruit.

Dat maakt RTL Nederland een goed renderende organisatie, waarin volgens De Tijd vooral uitgever DPG Media en Vodafone/Ziggo potentieel geïnteresseerd zijn. Eerstgenoemde, in handen van de familie Van Thillo, is het grootste mediahuis van Nederland en bereikt met 56 merken (waaronder AD, Volkskrant, Donald Duck, Libelle en Qmusic) zo’n 92% van alle Nederlanders.

Bekijk aflevering 154 van BM90 met Jeroen te Nuijl hier.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen