BM90: Eurovision 2021: Back, Bigger, Better!
vrijdag 7 mei 2021

BM90: Eurovision 2021: Back, Bigger, Better!

Het zal niemand ontgaan: het Eurovisie Songfestival komt eraan. Ook Broadcast Magazine kan en wil niet om dit megacircus heen, vooral omdat het juist in vakmatig opzicht van ongekende omvang en niveau is. De extra dikke mei-editie van BM getuigt daarvan, inclusief een 74 pagina’s tellende Songfestivalspecial die zich met name toespitst op de immense en innovatieve krachttoer achter de schermen.

Wat een verschil met vroeger, zoals de vermaarde regisseur Bob Rooyens memoreerde in zijn kostelijke blogs op de site van BM. Wie zijn bijdragen tussen 26 en 30 april heeft gemist, moet die beslist nog even nalezen in De Week Van op broadcastmagazine.nl. Rooyens blikt onder andere terug op 1983, als hij wordt gevraagd voor het Nationale Songfestival. Het is de tijd dat de artiestenwereld met dedain naar het evenement kijkt en niet meedoet vanwege het hoge afbreukrisico.

Uiteindelijk wordt gekozen voor een openbare liedjesinschrijving, waaruit vijf onbekende deelnemende talenten zelf een keuze mogen maken; publieksjury’s in het land beslissen. Bernadette wint, een zangeres die totaal in de vergetelheid raakt en in 1999 naar Canada emigreert.

In 1975 zorgt Teach-In voor een kleine opleving, maar pas in 2013 komt het echte keerpunt met de deelname van Anouk. En nu, 63 jaar nadat Gijs Stappershoef in zwart/wit voor het eerst het Eurovisie Songfestival vanuit Nederland regisseerde met welgeteld drie camera’s, is het evenement een onvergelijkbaar beeld- en geluidbombardement geworden. Bekijk BM90 met Jeroen te Nuijl hier.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen