BM90: Afzien voor sporthaters
vrijdag 28 mei 2021

BM90: Afzien voor sporthaters

Sporthaters, wees gewaarschuwd: jullie gaan een loodzware tijd tegemoet! De NOS pakt zowel op televisie, radio als online uit met maar liefst tien weken lang live topsport. 51 EK-voetbalwedstrijden, 21 etappes van de Tour de France en niet minder dan 220 uur rechtstreekse tv vanuit Tokio tijdens de Olympische Spelen.

De eerste 12 dagen van het EK voetbal, van 11 juni tot en met 11 juli, zijn er zelfs drie wedstrijden per dag, plus natuurlijk uitgebreide voor- en nabeschouwingen met presentator en twee analisten. Opvallende nieuwe namen daarbij zijn Marco van Basten, Wesley Sneijder, Kenneth Perez en Nigel de Jong. En ook goed dat vrouwen als Mandy van den Berg en Leonne Stentler serieus worden genomen als analist in dit mannenbolwerk.

Nog tijdens het EK start ook de Tour de France, van 26 juni tot en met 18 juli. Gezien de coronamaatregelen en het protocol van de Tourorganisatie moet Dione de Graaff voor De Avondetappe helaas weer in Nederland blijven. Herman van der Zandt mag wel naar Frankrijk om zijn finishprogramma te maken.

En dan de Olympische Spelen, van 23 juli tot en met 8 augustus, als het meezit. De NOS heeft een sublicentie van rechtenhouder Discovery Benelux, waardoor toch 220 uur televisie op NPO 1 en zo’n 120 uur op NPO Radio 1 mogelijk zijn. De Spelen komen dit jaar trouwens niet alleen uit Tokio, maar voor een groot gedeelte ook uit Scheveningen, waar Langs de Lijn en de dagelijkse tv-talkshow NOS Studio Tokio worden gemaakt.

Vanwege het tijdsverschil (het is in Japan zeven uur later) beginnen de live uitzendingen wel midden in de nacht en lopen ze door tot halverwege de middag. Dat is dan dus weer in het voordeel van de sporthater. Bekijk aflevering 162 van BM90 met Jeroen te Nuijl hier.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: #BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten!

Bron: BM

Bericht delen