BM Talk met Daniël Verlaan
Woensdag 06 januari 2021

BM Talk met Daniël Verlaan

Hij hackte de social media accounts van Kees van der Staaij (SGP) en Pieter Omtzigt (CDA), ging undercover in Nederlandse kinderpornonetwerken op het dark web én zorgde ervoor dat heel Nederland weer met het potlood ging stemmen.

Het leverde Daniël Verlaan, techjournalist bij RTL Nieuws, vorig jaar de twee belangrijkste journalistieke prijzen op: de Loep en de Tegel. Hij schreef een boek over zijn onderzoeken, ‘Ik weet je wachtwoord’, over de duistere kanten van internet.

Wat zijn Daniël’s tips om je te beveiligen tegen hackers? Wat heeft de duistere kant van het internet met zijn beeld van de mensheid gedaan? Hoe kan iemand die een enfant terrible was op de School voor de Journalistiek, nu de belangrijkste journalistieke prijzen winnen? Vanuit de studio van BM Talk mag Joost het weten van Daniël Verlaan.

Meer BM Talks bekijken? Ga naar BM op YouTube en ontdek wat inmiddels vele gasten van voor en achter de schermen te melden hebben. Nog in het verschiet liggen onder anderen Aminanta Minte, Michael Spendel, Bernard Kobes, Mireille van Ark en Marc Dik.

Bron: BM

Bericht delen