BM Talk met Chee-Han Kartosen-Wong
woensdag 11 november 2020

BM Talk met Chee-Han Kartosen-Wong

Chee-Han Kartosen-Wong is content creator, freelance video editor, spreker en schrijver, onder andere van het kinderboek Waar is mijn noedelsoep?, zonder clichés over Aziaten. De discussie over diversiteit houdt haar flink bezig, zeker in de commerciële (adverteerders)hoek.

De geboren en getogen Twentse (“Hollandser kun je het niet krijgen”) werkte lang in Londen en constateert dat het verschil met Nederland groot is. “Daar is bijvoorbeeld veel minder sprake van typecasting.” Kartosen-Wong werkte mee aan talloze campagnes, maar is het meest trots op haar in 2019 verschenen kinderboek.

Waarom dat zo is, hoe het komt dat de Aziatische community als ‘modelminderheid’ wordt beschouwd en waarom ze nu hoopvol is in plaats van cynisch, vertelt Kartosen-Wong in deze BM Talk aan Raja Felgata en Khalid Ouaziz.

Meer BM Talks bekijken? Ga naar broadcastmagazine.nl/bmtv en ontdek wat inmiddels al ruim zestig gasten van voor en achter de schermen te melden hebben. Nog in het verschiet: Peter van der Vorst, Taco Zimmerman, Saïda Fahker, Anuar Aoulad Abdelkrim, Gerard Kuipers, Suzanne Bosman, Aminanta Minte, Daniël Verlaan en Michael Spendel.

Bron: BM

Bericht delen