BM #Shorts: Wie volgt Shula Rijxman op?
vrijdag 30 juli 2021

BM #Shorts: Wie volgt Shula Rijxman op?

Wie wordt de opvolger of –ster van Shula Rijxman als voorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep? Fons van Westerloo, voormalig topman van RTL en SBS, hoort onder andere de naam van Alexander Pechtold de ronde doen, schreef hij in de Telegraaf.

Met de benoeming van de voormalig fractieleider van D66, tegenwoordig directeur van het CBR, zou de NPO zichzelf geen dienst bewijzen, aldus Van Westerloo. ‘De grote uitdagingen waarvoor de NPO staat, schreeuwen om iemand uit de praktijk zonder al te stellige politieke voorkeuren’, vindt hij.

We zullen zien. Arjan Lock, EO-directeur en voorzitter van het College van Omroepen, schijnt ook goede papieren te hebben. Maar ik denk dat het opnieuw een vrouw gaat worden. Sta niet verbaasd als voormalig VVD-Tweede Kamerlid Laetitia Griffith straks wordt benoemd. Bekijk BM #Shorts met Jeroen te Nuijl hier.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen