BM #Shorts: Nieuwe bestuursvoorzitter NPO
vrijdag 1 oktober 2021

BM #Shorts: Nieuwe bestuursvoorzitter NPO

Frederieke Leeflang wordt dus de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep. Zij volgt Shula Rijxman op, die per 1 januari haar zittingstermijn afrondt.

De 52-jarige Leeflang is momenteel managing partner bij Deloitte Legal. Tjibbe Joustra, voorzitter van NPO’s Raad van toezicht, roemt haar bestuurlijke kwaliteiten. “Ze heeft geen directe ervaring in de mediawereld, maar brengt ruime bestuurlijke ervaring, verbindend leiderschap en een onbevangen, vernieuwende blik mee.”

Mede gezien de namen die circuleerden, is dit een verrassende keuze die weleens goed zou kunnen uitpakken. Een verfrissende blik van buiten kan in Hilversum helemaal geen kwaad, zeker niet als Leeflang inderdaad analytisch sterk is, dit vertaalt in concrete acties, oog heeft voor intermenselijke verhoudingen en hecht aan dialoog, zoals het persbericht vermeldt…

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen