BM #Shorts: 70 jaar Nederlandse televisie
woensdag 29 september 2021

BM #Shorts: 70 jaar Nederlandse televisie

Op 2 oktober 1951 was de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit Bussum een feit. Precies 70 jaar later laat de publieke omroep van vrijdag 1 tot en met maandag 4 oktober op alle NPO-netten, NPO Start en de online kanalen tal van nieuwe, speciale programma’s zien.

Naast 70 uur aan nieuwe programma’s wordt ook een selectie uit het beste van de afgelopen 70 jaar getoond. Eén groot feest der herkenning dus, waarbij uiteraard ook Beeld en Geluid zich niet onbetuigd laat met een gevarieerd programma, dat te vinden is op de website.

En zoals het hoort bij dit soort jubilea is ook onbekend materiaal opgedoken van de populaire serie Ja zuster, nee zuster. Het gaat om drie videoclips die zaterdag 2 oktober voor het eerst te zien zijn in Filmtheater Hilversum en een dag later op de site van Beeld en Geluid over 70 jaar TV.

Op het YouTube kanaal van BM (Broadcast Magazine) vind je al onze video’s: BM90, BM Talk, BM Review, BMY en BM Reportage. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer dan gauw en houd broadcastmagazine.nl in de gaten.

Bron: BM

Bericht delen