dinsdag 16 januari 2018

Blue Circle werkt samen met Divimove

De samenwerking tussen Divimove en Blue Circle brengt de producenten van twee werelden bij elkaar. Blue Circle stelt voor de bij Divimove aangesloten YouTube producenten onder andere een green screen studio beschikbaar.

YouTubers en de Blue Circle producenten zullen gaan samenwerken om slagkracht te creëren in een markt waar bewegende content steeds belangrijker wordt.

Divimove is een van de snelst groeiende multi-channel netwerken (MCN) van Europa. Succesvolle YouTubers verbinden zich rondom verschillende thema’s als mode, sport, muziek en lifestyle aan deze MCN, om in samenwerking met de internationale professionals van Divimove de individuele prestaties van hun online kanalen te optimaliseren.

CEO van Blue Circle Georgette Schlick: “De samenwerking met Divimove is een logische stap in het verwezenlijken van de digitale ambities van Blue Circle. We willen onze ervaring en expertise op het gebied van “storytelling” ook toepassen bij het ontwikkelen en produceren van digitale content. Daarmee zijn we aanvullend op de MCN activiteiten van ons zusterbedrijf, RTL Nederland.”

Schlick vervolgt: “Het hebben en aanbieden van faciliteiten aan de nieuwe generatie van producenten, gecombineerd met een hang-out waar ideeën en productiekennis als vanzelf zullen worden uitgewisseld, gaat een absolute boost geven aan de digitale groei-doelstellingen van Blue Circle.”

Divimove co-founder en Managing Director Sebastiaan van Dam:“Door de samenwerking met Blue Circle geven wij onze YouTubers de mogelijkheid om hun creativiteit en ideeën te verwezenlijken samen met de expertise en professionele middelen van Blue Circle.“ Head of Content and Creative Development bij Divimove Hannes Jakobsen: “Ons doel is om in de komende jaren samen met onze YouTube talenten nieuwe content te produceren, die het onderscheid tussen “klassieke“ en “nieuwe“ media verwaarloost. Een goed verhaal is een goed verhaal en een talent is een talent, onafhankelijk van het beeldscherm waarop dit zich afspeelt”.

Blue Circle is onderdeel van Fremantle Media, dat in 2013 een minderheidsaandeel in Divimove heeft geacquireerd.

Bron: Blue Circle/Broadcast Magazine

Bericht delen