Dinsdag 16 januari 2018

Blue Circle start kanaal over aanstormend dj-talent

Het digitale onderdeel van televisieproducent Blue Circle is een YouTube-kanaal gestart dat een kijk geeft in het leven van Nigel Lakefield, de 16-jarige Nederlandse dj-belofte die aan het begin van een internationale carrière staat.

Het is de eerste keer in Nederland dat mensen via een online videoplatform het dagelijkse leven en de carrière van een dj vanaf het allereerste begin kunnen volgen. Lakefield is op het eerste gezicht een doodgewone jongen van 16 jaar. Hij woont in Limburg, zit op school, voetbalt en maakt huiswerk. Maar daarnaast heeft hij als ambitie de beste dj ter wereld te worden. Alles wat hij daarvoor moet doen en laten legt hij zelf vast via vlogs die hij elke dag opneemt.

Nigel van de Meerakker, zoals de jonge dj echt heet, werd onlangs uitgeroepen tot beste dj van Zuid-Nederland en vervangt Martin Garrix in de bioscoopfilm Fataal, die begin 2016 verschijnt.

Arthur Clement, Digital Director van Blue Circle: “Er zijn ontzettend veel jonge dj-talenten in Nederland die graag de top willen bereiken. Bovendien is muziek een thema dat veel jongeren interesseert. We wilden deze twee gegevens combineren in een reality-kanaal. Met het nieuwe YouTube-kanaal van Lakefield gaan we dat nu realiseren.”

Willo Schröer, de manager van Lakefield: “We zijn heel enthousiast over het nieuwe YouTube-kanaal. Het is onze bedoeling alle ins en outs van het leven van Lakefield te laten zien. Met backstage beelden, opnames hoe hij zijn eigen muziek produceert, maar zeker ook de teleurstellingen die hij ongetwijfeld te verwerken gaat krijgen.”

Bron: Blue Circle/Broadcast Magazine

Bericht delen