Dinsdag 16 januari 2018

Blendle introduceert Blendle Audio

Diverse artikelen van Blendle zijn vanaf donderdag ook te beluisteren. Hiermee komt de onlinekiosk tegemoet aan een grote wens van de gebruikers, zegt oprichter Alexander Klöpping.

De nieuwe dienst is beschikbaar voor leden van Blendle Premium.

De verhalen worden voorgelezen door studenten van de scholen voor journalistiek in ons land. Ze lezen de artikelen integraal voor en vertellen voor elk stuk eerst waar het over gaat, en waarom het volgens Blendle het luisteren waard is. Ook worden de luisteraars bij hun naam genoemd, waardoor op dit moment duizenden voornamen los worden ingesproken.

Blendle speelt in op de opmars van podcasts en audioboeken, waar steeds meer mensen naar luisteren. “Audio is hot”, aldus Klöpping. Media experimenteren momenteel veel met dit soort nieuwe producten. “Blendle Audio combineert het beste van de radio en podcasts: wel actualiteit en verdieping, maar zonder reclame”, vertelt de oprichter. “En als een onderwerp je niet interesseert swipe je gewoon door.”

Blendle Audio is vanaf donderdag beschikbaar via de Blendle-app op iOS en Android. De totale lengte van de dagelijkse opnamen is circa 15 minuten.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen