Beste podcast van het jaar is De Deventer Mediazaak
vrijdag 29 oktober 2021

Beste podcast van het jaar is De Deventer Mediazaak

De Deventer Mediazaak is uitgeroepen tot beste podcast van het jaar. Podcastmaker Annegriet Wietsma kreeg de award uitgereikt tijdens de finale van de Dutch Podcast Awards, een initiatief van BNR Nieuwsradio. De award voor beste host ging naar Bastiaan Meijer van Podbast.

De Deventer Mediazaak is gebaseerd op het boek van journalist Bas Haan. De podcast gaat over de rol die media hebben gespeeld in de nasleep van de Deventer Moordzaak. Belangrijke rollen in deze zesdelige reeks zijn weggelegd voor opiniepeiler Maurice de Hond en Michael de Jong, beter bekend als ‘de klusjesman’.

Achttien juryleden hebben deze podcast uiteindelijk gekozen tot de allerbeste productie van dit jaar. In het rapport is onder meer te lezen: ‘De podcast steekt ontzettend goed in elkaar. Met een prettige voice-over, een spanning die slim wordt opgebouwd en echte cliffhangers ontbreken niet. Een meer dan terechte winnaar!’

Recordaantal stemmen
De afgelopen weken zijn ruim 100.000 stemmen uitgebracht op 45 genomineerde podcasts. Dat waren er bijna twee keer meer dan een jaar geleden. Deze publieksstemmen telden voor 70% mee in de eindscore, de andere 30% kwam van een jury. Dit leverde negen categoriewinnaars op, waaronder die van beste host.

“Hiermee kijken we terug op een erg succesvolle editie van de Dutch Podcast Awards. Dit zijn duidelijk de awards die je als podcastmaker wilt winnen”, aldus BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark. Met de Dutch Podcast Awards geeft BNR Nieuwsradio een ode aan de podcast en biedt het makers een podium.

Winnaars van de negen categorieën
De Dutch Podcast Awards had dit jaar negen verschillende categorieën. De winnaars zijn deze week op BNR Nieuwsradio bekend gemaakt.

Nieuws & Opinie: The Gygs
Media & Cultuur: De Lesbische Liga
Lifestyle & Maatschappij: Marc-Marie & Aaf vinden iets
Tech & Wetenschap: De Universiteit van Nederland
Verhalend: De Deventer Mediazaak
Sport: F1 aan Tafel
Zakelijk: Hoeveel ben ik waard?
Brandstory: Below The Radar, Above Yourself
Beste host: Bastiaan Meijer, Podbast

Bron: BNR Nieuwsradio/BM

Bericht delen