Ben Prins maakt podcast over Flikken Maastricht
woensdag 9 februari 2022

Ben Prins maakt podcast over Flikken Maastricht

Zijn de wapens echt, hoe worden bloed en verwondingen gemaakt, wie zoekt alle locaties uit, doen acteurs hun eigen stunts, wie maakt de muziek, hoe is het om bad guy te spelen, waarom draagt Wolfs cowboylaarzen en is het haar van Eva echt?

Het zijn slechts een paar van de vele vragen die fans en trouwe kijkers van Flikken Maastricht al jaren bezighouden. In de 16 seizoenen van de langstlopende dramaserie is er dan ook veel gebeurd en hebben Wolfs, Eva, Marion en Romeo van alles meegemaakt. En dat geldt niet alleen voor de karakters in de serie, ook op de set is er een bijzondere band tussen de cast en crew.

De televisieserie heeft een speciaal plekje in het hart van host Ben Prins. Hij is mediamaker, designer en bovenal gek op televisie. Daarom dompelt hij zich graag onder in de Flikken-wereld. In Flikken de Podcast neemt Ben de fans tien afleveringen lang mee ‘achter de schermen’. In elke aflevering bespreekt hij een ander thema; van stunts, wapens en de politie, tot locaties, muziek, verhaallijnen en kleding. Flikken de Podcast is vanaf vrijdag 18 februari te volgen via alle populaire podcast-apps.

Beluister hier de trailer

De cast en leden van de crew vertellen over hun meest memorabele momenten, leuke anekdotes en opvallendste afleveringen en gaan samen met Ben in op brandende vragen van trouwe kijkers. Zo vertelt de stuntcoördinator over de levensgevaarlijke stunt waarbij Victor Reinier boven een werkende papierversnipperaar hing, horen we hoe de scenarioschrijver al die jaren de spanning in de verhaallijnen vasthoudt en legt de wapenspecialist uit hoe hij de acteurs veilig heeft leren schieten.

Maar ook vertelt de grimeur hoe hij een bloederige schiet- of snijwond maakt en horen we van de editor wat het Flikken DNA is en hoe dat iedere aflevering terugkomt. Het is na al die jaren tijd om alle mooie verhalen boven tafel te krijgen en de meest prangende vragen te beantwoorden in Flikken de Podcast.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: William Rutten/AVROTRIS

Bericht delen