Beeld & Geluid Den Haag organiseert KinderPodcastDagen
vrijdag 22 april 2022

Beeld & Geluid Den Haag organiseert KinderPodcastDagen

Kinderpodcasts worden steeds populairder. Dagelijks komen er nieuwe podcasts bij en het aantal jonge luisteraars groeit. Tijdens deze meivakantie hebben kinderen de kans om hun favoriete podcaster te ontmoeten, naar nieuwe podcasts te luisteren en te ontdekken hoe je zelf een podcast zou kunnen maken.

Kinderen krijgen via masterclasses, workshops en live-opnames van verschillende podcasts een bijzonder kijkje achter de schermen van dit populaire medium. Zo gaat podcastmaker Sara de Monchy tijdens een speciale interactieve live show van haar podcast Sara’s Mysteries samen met de kinderen aan de slag om hun eigen mysteries te ontrafelen.

Presentator Bart Tuinman komt langs om te vertellen hoe de podcast van het NOS Jeugdjournaal wordt gemaakt. Op vrijdag neemt de podcast Filosoofje een nieuwe aflevering op en de vakantie wordt afgesloten met een workshop van De Waanzinnige Podcast. Om de ervaring compleet te maken, kunnen kinderen op verschillende dagen meedoen aan een hoorspel workshop en zendt Hallo Kids Radio doordeweeks live uit vanuit het museum.

De KinderPodcastDagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door Beeld & Geluid. Ze vinden plaats van 30 april tot en met 8 mei 2022. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: Beeld & Geluid/BM

Bericht delen