Beau van Erven Dorens presenteert jubileumshow AD 75 Live
Woensdag 28 april 2021

Beau van Erven Dorens presenteert jubileumshow AD 75 Live

De watersnoodramp, de maanlanding en het winnen van het EK in 1988. Zomaar drie belangrijke nieuwsfeiten die op de voorpagina’s van het Algemeen Dagblad hebben gestaan.

Of het nu ging om mooi, verdrietig, impactvol of schokkend nieuws, het AD houdt Nederland inmiddels al 75 jaar op de hoogte. Deze mijlpaal laat het nieuwsmedium niet onopgemerkt voorbij gaan. Op donderdag 29 april, wanneer het precies 75 jaar geleden is dat de eerste editie van de krant verscheen, zendt het AD via de website een speciale show uit: AD 75 Live.

Tijdens deze feestelijke livestream gaat presentator Beau van Erven Dorens in gesprek met bekende AD-gezichten en zijn er optredens van diverse artiesten. AD 75 Live is op donderdag om 19.00 uur te zien op de website van het AD: ad.nl/75jaar.

In AD 75 Live blikt Beau samen met onder anderen hoofdredacteur Hans Nijenhuis, Heleen van Royen, fotograaf Pim Ras en columnisten Eus en Angela de Jong terug op het nieuws door de jaren heen en het veranderende medialandschap. Ze bespreken onder meer hoe het AD het nieuws vroeger bracht en welke van de iconische voorpagina’s de meeste indruk op hen maakte. En hoe ziet de toekomst van de krant er eigenlijk uit? Daarnaast krijgen de kijkers ook een kijkje achter de schermen bij de redactie en is er natuurlijk volop ruimte voor entertainment.

Ook zijn er optredens van onder anderen Danny Vera, Guus Meeuwis en Lee Towers, die zelf ook net 75 kaarsjes heeft uitgeblazen.

Bron: AD/BM

Bericht delen