Dinsdag 16 januari 2018

BBC wil concurreren met Netflix

De Britse publieke omroep BBC gaat met zijn commerciële rivaal ITV een videostreamingdienst lanceren die moet concurreren met het Amerikaanse Netflix. Dat meldt de krant The Telegraph.

Volgens de Britse krant heeft de BBC het groene licht gekregen van de regering-Cameron om een abonnementsdienst voor tv-series en films op de markt te brengen. Het project heeft als werktitel Britflix.

Opmerkelijk is dat de BBC de dienst niet in haar eentje zou lanceren, maar samen met de commerciële omroep ITV. Daarmee gaan de Britse omroepen in op de roep naar een lokaal antwoord op het succes van platformen als Netflix.

Streamingdiensten die de kijker toelaten om te kijken naar wat ze willen en wanneer ze willen, pakken steeds meer marktaandeel van de reguliere tv-omroepen. Eén van de manieren voor die omroepen om relevant te blijven, is zelf zo’n platform te lanceren.

Behalve met ITV zou er ook worden samengewerkt met een aantal producenten, zoals NBC Universal. Een groot aanbod van originele content is noodzakelijk om kijkers zover te krijgen om voor de streamingdienst te betalen.

Bron: Tijd.be/Broadcast Magazine

Bericht delen