dinsdag 16 januari 2018

Backstage maakt YouTube sociaal netwerk

Google wil van zijn videosite YouTube een vollediger sociaal netwerk maken, met de mogelijkheid om tekst, foto’s en links te delen. De functie Backstage is momenteel in ontwikkeling en zal later dit jaar worden uitgerold, meldt VentureBeat.

Populaire YouTube-accounts krijgen vermoedelijk als eerste toegang tot Backstage, dat vergelijkbaar zou zijn met een Facebook- of Twitter-profiel.

Abonnees van videokanalen krijgen Backstage-posts automatisch in een nieuwsfeed te zien. Het moet ook mogelijk te worden om video’s enkel op Backstage te delen. Dat zou een intiemere video-ervaring moeten opleveren dan bij een video die voor iedereen zichtbaar is.

YouTube wil het voor kijkers van YouTube-kanalen ook mogelijk maken om te reageren op Backstage-posts. Dat kan niet alleen met tekst, maar ook met foto’s en video’s. Hoewel YouTube nog altijd de populairste videosite ter wereld is, ontbreekt het vooralsnog aan veel sociale functies. Veel eigenaren van YouTube-kanalen communiceren daarom vooral met hun fans via andere netwerken als Facebook en Twitter.

Bron: Nu.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen