Baan door het Brein: vrouw versus man
vrijdag 25 augustus 2023

Baan door het Brein: vrouw versus man

Hebben vrouwen echt andere hersenen dan mannen? En wat betekent dat voor de arbeidsmarkt? Kun je je brein gezond eten, en wat is de link tussen je darmen, bacteriën en ADHD?

Na het succes van Terug naar de Oerknal met Govert Schilling is BNR In de Diepte terug met een nieuw seizoen, en een nieuwe wetenschapper. In vijf afleveringen neemt Iris Sommer, psychiater, neurowetenschapper aan het UMCG en auteur, je mee in Baan door het Brein. Je leert alles over onze zintuigen, de linker, en de rechterhersenhelft, en welke invloed je darmen hebben op je persoonlijkheid.

Over Iris Sommer
Iris studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en werd in 2004 psychiater aan het UMC Utrecht. In 2010 werd ze hoogleraar psychiatrie aan de UU. Daar richtte ze de stemmenpoli op, waar mensen terecht kunnen die last hebben van hallucinaties. Haar eerste populair wetenschappelijke boek was dan ook Stemmen Horen. Daarna volgde Haperende Hersenen in 2016, wat een bestseller werd, evenals Het Vrouwenbrein in 2020. In november dit jaar verschijnt haar nieuwe boek De Bacterie en het Brein.

Bron: BNR/BM

Bericht delen