Dinsdag 16 januari 2018

Awards voor Nederlandse YouTubers in LA

Nick Janssen (23) en Wout Kanters (23) uit Gemert hebben twee prijzen in de wacht gesleept op het Los Angeles Web festival, het oudste en bekendste webserie festival ter wereld. In de categorie Drama won The Pickle Pie een award voor Outstanding Special/Visual effects. Hun TED-serie werd in de categorie Comedy bekroond met dezelfde award.

Op het door Amerikaanse makers gedomineerde festival, wisten de jonge filmmakers eerder al een Nederlands record aan elf nominaties binnen te slepen, waarvan ze nu binnen twee categorieën er ook met de winst vandoor zijn gegaan. De jongens zijn daarmee de enige Nederlandse winnaars op het festival dit jaar.

De jongens hebben zichzelf leren filmen en begonnen vorig jaar het YouTube-kanaal Woody Wonder. Drama en Comedy zijn de enige categorieën waarbinnen een award voor Outstanding Special/Visual effects wordt uitgereikt. Janssen: “Mega vet, deze bekroning. We steken extreem veel tijd in onze special effects en dat we nu precies in die categorie ook twee keer winst pakken, is wel iets waar we stiekem echt heel trots op zijn!”

Bron: NewBeTv/Broadcast Magazine

 

Bericht delen