AVROTROS, NTR en VPRO lanceren podcastserie De Kloof
donderdag 29 november 2018

AVROTROS, NTR en VPRO lanceren podcastserie De Kloof

Op vrijdag 14 december verschijnt de bijzondere podcastserie De Kloof: acht gedramatiseerde, literaire podcasts van elk 12 minuten met de kloof als thema in de breedste zin van het woord. Geschreven door Nederlandse auteurs en geïnterpreteerd en bewerkt door regisseurs Hanneke Hendrix en Niki Padidar. The making-of De Kloof zal eveneens te horen zijn.

Waar je dacht het allemaal wel te weten, kom je bedrogen uit. De Kloof verstrooit. Elke vertelling zet je als luisteraar op een ander spoor. De Kloof is er voor iedereen die zich wil verwonderen en durft te laten opschudden. Geen enkele zekerheid blijft de luisteraar bespaard. De Kloof is daarmee precies wat de naam doet vermoeden: een vrije val in de staat van verwarring.

Afleveringen, auteurs en stemmen:
Karakter – Marja Pruis, ingesproken door Jaap Spijkers
We horen een constant ritme – Georgina Verbaan ingesproken door haarzelf
Hallucinair ritueel – Alfred Birney, ingesproken door Jacob Derwig
Klokken onder water – Pieter Waterdrinker, ingesproken door Derek de Lint
Tot we rust hebben – Nina Polak, ingesproken door Marieke Heebink
Tranen – Derek Otte, ingesproken door Niels Gomperts
De Barricade – Roos van Rijswijk, ingesproken door Rifka Lodeizen
De andere kant van de straat – Babs Gons, ingesproken door Manoushka Zeegelaar-Breeveld

De afleveringen verschijnen op 14 december als podcast vpro.nl/dekloof en zullen vanaf 24 december dagelijks te horen zijn in Nooit Meer Slapen vanaf 00.00 uur op NPO Radio 1. De verhalen worden omlijst door interviews met de auteur. De Kloof biedt luisteraars eveneens de kans zichzelf te ’kloven’ en schreef een korte verhalenwedstrijd (750 woorden) uit. De beste inzendingen worden opgenomen en in februari uitgezonden in Nooit Meer Slapen.

De Kloof is een samenwerking van AVROTROS, NTR en de VPRO en komt mede tot stand met hulp van de NPO, het Nederlands Letterenfonds en het NPO-Fonds.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen