AVROTROS lanceert podcastserie Klassieke Mysteries
donderdag 30 mei 2019

AVROTROS lanceert podcastserie Klassieke Mysteries

Voorspelde Mozart zijn eigen dood? En werd Beethoven vergiftigd? In de podcastserie Klassieke Mysteries duiken Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp in de spannende verhalen rondom het leven en de dood van diverse componisten. De podcasts zijn vanaf nu te beluisteren.

Wolfgang Amadeus Mozart lijkt in zijn laatste compositie (het Requiem) zijn eigen dood aan te kondigen, Joseph Haydns hoofd werd uit zijn graf geroofd en Ludwig van Beethoven overleed onder zeer verdachte omstandigheden.

True-crime liefhebber Rebecca van der Weijde komt er na het zien van de film Amadeus achter dat de dood van Mozart en andere grote componisten door mysteries zijn omgeven en gaat op onderzoek uit. Samen met NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp reist ze af naar Wenen, de plek waar de componisten Haydn, Beethoven en Mozart aan hun einde kwamen, om antwoord te krijgen op haar vragen.

Drie afleveringen, drie componisten en drie mysteries: aan het eind van iedere podcast worden de belangrijkste vragen van Rebecca beantwoord. De muziek van de componisten dient als sfeermaker, soundtrack en rustpunt bij de bloedstollende avonturen. De serie is hier te vinden.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen