AVROTROS Klassiek bereikt 100.000 abonnees
dinsdag 16 januari 2018

AVROTROS Klassiek bereikt 100.000 abonnees

YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek heeft de grens van 100.000 abonnees bereikt. Dit hoogtepunt volgt op eerdere mijlpalen; zo zijn er sinds de start in 2008 al meer dan 50 miljoen weergaven behaald. 

AVROTROS Klassiek is het grootste klassieke YouTube-kanaal van Nederland, met unieke, eigen content in HD.

Om dit te vieren trakteerde Hans van den Boom op taart in het Muziekcentrum van de Omroep, thuisbasis van de hofleveranciers van het YouTube-kanaal: het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor. Dit koor en orkest staan samen met andere musici en ensembles inmiddels garant voor honderden uren aan muziek.

AVROTROS Klassiek wordt op YouTube maandelijks door gemiddeld 1,2 miljoen mensen bezocht. Vele video’s zijn inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken. De gemiddelde kijkduur bij de klassieke concerten is bijna 12 minuten, wat voor het online publiek op YouTube hoog is.

De grootste groep kijkers zit tussen de 25 en 34 jaar. Daarmee lukt het AVROTROS goed om ook een jonger publiek te interesseren in klassieke muziek. De meeste kijkers komen uit Amerika en Japan, maar Nederland staat op een mooie derde plek.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen