Audioplatform Blip maakt doorstart
zaterdag 2 januari 2021

Audioplatform Blip maakt doorstart

Even leek het er op dat Blip aan het eind van 2020 zou stoppen. Er was onvoldoende budget om het audioplatform vanuit de beta-versie door te ontwikkelen om daadwerkelijk live te gaan. Net voor het einde van dit jaar heeft initiatiefnemer Toon Toetenel echter een uitgever gevonden, die in het platform gaat investeren.

Toetenel meldt: “Na mijn oproep heb ik vele leuke reacties ontvangen en is er zelfs een mogelijkheid ontstaan om Blip overeind te houden. Dus Blip gaat in 2021 door. Hoe precies moet nog een beetje worden uitgevogeld, maar ik heb er superveel zin in om daar mijn schouders onder te zetten.”

Blip is een nieuw sociaal medium op basis van audio. Het platform is nog niet officieel live, maar is wel al op zoek naar audiopioniers, die Blip willen uitproberen.

Diverse mediamakers, waaronder Arjen Lubach, Jan van Veen, Richard Otto, Erwin Blom, Patrick Kicken en Arjan Snijders zitten al in de pilot. Daarnaast experimenten AT5, VPRO, NH Radio en NOS op 3 al met hun nieuwsvoorziening op het platform.

Spreekbuis.nl brengt audionieuws door middel van innovatieve Text2Speech-techniek van XS2RADIO. Het platform is geschikt voor een groot aantal makers: uitgevers, radiostations, muzikanten, dichters, verhalenvertellers, cabaretiers en luisteraars.

Audiopioniers kunnen zich hier aanmelden voor de testfase.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen