Dinsdag 16 januari 2018

AT5 scoort op Twitter

De lokale Amsterdamse omroep AT5 heeft meer volgers op Twitter dan de Volkskrant, NRC en Het Parool. Met 15.000 volgers is AT5 bovendien op Twitter verreweg de grootste van alle lokale en regionale omroepen. Veel Amsterdammers gebruiken de berichtgeving van AT5 via Twitter om op de hoogte te blijven van de actuele gebeurtenissen in de stad.

Volgens hoofd multimedia Toon Toetenel van AT5 is het aantal volgers sinds 2007 gestaag gaan groeien. “Maar de groei werd pas echt explosief toen de redactie van AT5 in 2010 special voor Twitter berichten is gaan schrijven en niet alleen de RSS feed werd doorgezet,” aldus Toetenel.

Naast het bereik dat AT5 via Twitter realiseert, wordt Twitter door de journalistieke redactie in toenemende mate gebruikt voor het verwerven van nieuws. Toetenel: “Momenteel worden zelfs meerdere keren per week reportages gemaakt op basis van tips die binnenkomen via Twitter.” AT5 wil via verschillende kanalen zoveel mogelijk Amsterdammers bereiken. Behalve op Twitter is AT5 actief op Facebook en Hyves en is AT5.nl de best bezochte website met nieuws over de stad.

Bron: AT5/Broadcast Magazine

Bericht delen