Dinsdag 16 januari 2018

AT5 lanceert app: Amsterdam&ik

AT5 lanceert een nieuwe app: Amsterdam&ik. De app is een aanvulling op het programma De Stelling van Amsterdam waarin diverse Amsterdammers via Google Hangouts met elkaar in gesprek gaan over het nieuws van de dag.

Via de gratis app kunnen Amsterdammers op een interactieve manier vragen beantwoorden en ervaringen delen over onderwerpen die spelen in hun stad.

Gebruikers van de app Amsterdam&ik maken deel uit van een nieuw online en anoniem panel. Meerdere malen per week ontvangen Amsterdammers via een pushbericht op hun mobiel of tablet één vraag over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals ‘Hoeveel fietsen heb jij?’ of ‘Is er het afgelopen jaar bij jou ingebroken?’.

Hiermee beschikt AT5 over een nieuw journalistiek instrument om informatie over de stad en de ervaringen van de bewoners op een interactieve manier te verzamelen. Hierbij wordt het pushbericht als pullbericht gebruikt. In plaats van informatie zenden, wil AT5 met deze nieuwe app juist informatie uit de stad halen.

De verzamelde informatie geeft een goed inzicht in de diversiteit van de stad. De resultaten kunnen aanleiding zijn voor een discussie en redactioneel gebruikt worden voor programma’s als AT5 Nieuws en De Stelling van Amsterdam. Maar de app kan ook ingezet worden om onderzoeken, uitspraken en beweringen van derden onder de Amsterdammers te toetsen.

Bron: AT5

Bericht delen