Apple TV+ vrijdag gelanceerd
vrijdag 1 november 2019

Apple TV+ vrijdag gelanceerd

De nieuwe streamingdienst Apple TV+ gaat op 1 november van start in honderd landen wereldwijd, waaronder Nederland en België. Het gaat € 4,99 per maand kosten, maar er zijn ook mogelijkheden om gratis toegang te krijgen.

Als je dit jaar een Apple-product koopt kun je een jaar lang gratis kijken en hoeft dan dus niets te betalen. Voor mensen die niet van plan zijn nieuwe Apple-producten te kopen is er een proefperiode van zeven dagen. Daarna betaal je € 4,99 per maand.

Apple stapt een markt in die gedomineerd wordt door grote spelers als Netflix en binnenkort ook Disney+. De dienst begint met niet meer dan negen series en de bedoeling is dat het aanbod stukje bij beetje groeit; desondanks blijft het aanbod veel kleiner dan bij de concurrentie.

In het fictieve programma The Morning Show zijn rollen weggelegd voor Steve Carell, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. De twee actrices zijn volgens Bloomberg degenen die met het idee naar Apple toestapten en zouden meer dan 1 miljoen dollar per aflevering betaald krijgen.

De serie See speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus bijna de hele mensheid uitgeroeid heeft. De overlevenden zijn allemaal blind, waardoor de mens zich moet aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven.

Dickinson speelt zich af in de tijd van poëet Emily Dickinson, halverwege 1800. Het is een donker maar humoristisch coming-of-ageverhaal, over de knellende banden van samenleving en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres. Zij vecht ervoor dat haar stem gehoord wordt. Het is dus een serie waarin storytelling letterlijk centraal staat.

Helpsters is een kinderserie van de makers van de originele Sesame Street. Hierin storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan. Helpsters is ook Nederlands gesproken, dus zelfs de allerkleinsten kunnen naar deze serie kijken.

Vanaf dag één is ook For All Mankind beschikbaar, een serie over een wereld waarin Rusland als eerste een man op de maan heeft gezet, en de space race die dat had veroorzaakt in de VS. Over die serie zegt entertainmentwebsite Variety: “Dit is verreweg de sterkste serie van Apple TV+, dat het meeste haalt uit zijn budget.”

Doordat de streamingdienst via een appje standaard op honderden miljoenen Apple-apparaten te volgen is, ligt het aantal potentiële abonnees voor Apple TV+ direct hoog. Zo voorspelt een analist dat Apple in het eerste jaar 100 miljoen abonnees kan vergaren. Dat komt dan vooral door de mogelijkheid voor miljoenen consumenten om zich gratis aan te melden. Hoeveel daarvan blijven hangen is de vraag.

Bron: NOS/iCulture/BM

Bericht delen