Dinsdag 16 januari 2018

Apple lanceert nieuwe iPad

Na veel geruchten en speculatie heeft computerfabrikant Apple op woensdag de nieuwste versie van de iPad gelanceerd. Het apparaat heet opvallend genoeg niet ‘iPad 3’, maar simpelweg iPad en heeft als belangrijkste nieuwtje een geheel nieuw scherm met een hoge resolutie. In plaats van 1024 bij 768 pixels zoals voorgaande modellen, bevat het 9,7 inch scherm nu 2048 bij 1536 pixels. Op 23 maart ligt hij in Nederland in de winkels.

Hoewel de nadruk bij de presentatie van Apple vooral op de nieuwe iPad lag, heeft het bedrijf ook nog tijd gevonden om een nieuwe versie van zijn Apple TV-settopbox aan te kondigen. De Apple TV 3 ondersteunt in tegenstelling tot zijn voorganger Full HD-resolutie.

Over een echte eigen tv repte de computerfabrikant met geen woord. Wel is het net als bij de Apple TV 2 mogelijk om beelden vanaf een iPad of iPhone via wifi te streamen via Apples eigen AirPlay-functie. Ook de Photostream-functie, waarbij alle met een iPhone of iPad gemaakte foto’s en filmpjes automatisch geupload worden naar iCloud, is nu op de settopbox beschikbaar. Hierdoor is het makkelijk om deze foto’s en video’s op een tv te bekijken. De Apple TV 3 kost € 109 en is vanaf 16 maart beschikbaar.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen