Dinsdag 16 januari 2018

Anonymous legt website Brein plat

De website van de stichting Brein is niet bereikbaar. De site is naar aanleiding van de door de stichting gewonnen rechtszaak tegen XS4all en Ziggo aangevallen. De hackersgroep Anonymous plaatste kort na de uitspraak al oproepen om Brein lam te leggen.

Na de bekendmaking van het vonnis, waarmee de isp’s worden verplicht The Pirate Bay te blokkeren, verschenen oproepen om de stichting aan te vallen. Hackers konden dat niet alleen doen door hun pijlen op de website van Brein, www.anti-piracy.nl te richten, maar ook door het faxnummer te bestoken. In eerste instantie verscheen evenwel het nummer van een gelijknamig bedrijf uit Haaksbergen online, maar dat werd later gecorrigeerd. Ook privéadressen van bestuursleden werden online geplaatst.

Het gewraakte vonnis staat Brein toe om zelf domeinnamen aan te dragen, die de providers moeten blokkeren. De stichting mag echter tevens met ip-addressen komen die ontoegankelijk dienen te worden gemaakt. Vooral over dit laatste zijn de leden van het hackerscollectief verbolgen. “Anonymous zal niet stilzitten terwijl Brein stukken van ons internet wegneemt. Laat je oorlogsschepen te water!”, schrijft ze.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen