Angry Bytes wordt onderdeel van Ex Machina Group
dinsdag 19 maart 2019

Angry Bytes wordt onderdeel van Ex Machina Group

Door een investering van Ex Machina Group is het Nederlandse digitale bureau Angry Bytes onderdeel geworden van het Amsterdamse technologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van innovatieve, interactieve multiscreen strategieën en -oplossingen voor merken, media en retailers wereldwijd.

Het in Hilversum gevestigde bedrijf is officieel onderdeel geworden van de Ex Machina Group vanwege een aanzienlijke financiële investering. Deze zal worden gebruikt om het engineering team van Angry Bytes te laten groeien en om te investeren in nieuwe technologieën voor tv en interactieve online videoconcepten en -oplossingen.

Beide bedrijven zijn pioniers op het gebied van grootschalige interacties, waarbij Angry Bytes zich vooral richt op oplossingen voor contentbeheer en begeleidende apps voor tv en online video. De ABC Manager van het Hilversumse bedrijf is een beproefd media-CMS dat wordt gebruikt door verschillende grote tv-, radio- en online mediabedrijven. Tot op heden heeft Angry Bytes zich voornamelijk op de Nederlandse markt gericht.

Ex Machina Group zal Angry Bytes tevens helpen internationaal te schalen door de oplossingen van Angry Bytes voor klanten over de hele wereld te vermarkten en te servicen. Beide bedrijven hebben de afgelopen jaren aan verschillende projecten samengewerkt en vullen elkaar aan op het gebied van markten, kennis en producten. Het klantenbestand van Ex Machina Group betreft onder meer Red Bull, NBC, Twitch, RTL, EA, Sony Pictures Television, Talpa Media en WinView.

Ralf Verhoef (CEO Angry Bytes): “Dankzij de investering van Ex Machina Group kunnen we nog beter inspelen op de marktbehoeften. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal kijkend naar het netwerk, de expertise en het trackrecord van Ex Machina. We verwachten ook bestaande klanten zoals Talpa Network, Universal Music, ID&T, AVROTROS, NTR, VPRO, NH Media en KINK beter te kunnen bedienen als het gaat om realtime, (live) interactieve websites en applicaties.”

Marc Veuger (CTO Angry Bytes): “Het afgelopen jaar hebben Ex Machina en Angry Bytes intensief samengewerkt op verschillende internationale projecten. Wat mij vooral is opgevallen is hoe complementair beide bedrijven zijn. Voor ons is een nauwe samenwerking met Ex Machina Group een logische volgende stap.”

Jeroen Elfferich (CEO Ex Machina Group): “We zijn erg blij Angry Bytes te mogen verwelkomen bij de Ex Machina Group. Naast projecten waar we al aan werken – zoals verschillende secondscreenprojecten voor een aantal grote internationale tv-kanalen – zien we synergievoordelen door samen te werken in de groeimarkt van interactieve apps, waaronder trivia en live streaming video. In 2019 ligt de focus van Ex Machina Group breder dan trivia. Met behulp van Angry Bytes kunnen we daardoor zeer interactieve, ultra-low latency en gamified app-oplossingen introduceren voor een groeiend aantal formaten, markten en klanten van over de hele wereld.”

Bron: Ex Machina Group/BM
Foto: Jeroen Elfferich en Ralf Verhoef

Bericht delen