dinsdag 16 januari 2018

Analisten Citi verwachten overname Netflix

Jim Suva en Asiya Merchant, analisten van zakenbank Citi, schatten de kans op 40 procent kans dat Apple de streamingdienst Netflix overneemt.

Kan Apple dat überhaubt betalen? Ja, want in de kas van het elektronicabedrijf zitten vele miljarden euro’s. Of Netflix ook daadwerkelijk op het wensenlijstje van Apple staat, is onduidelijk. Kijkend naar het verleden maakt duidelijk dat ze hun pijlen eerder richten op kleinere bedrijven. Daarbij komt dat Apple al een eigen videodienst bezit. 

De eenmalige optie voor bedrijven om internationaal geld terug in eigen land te krijgen zonder een forse belastingaanslag, is volgens Citi een belangrijke reden om te denken dat Apple toch plannen heeft met een dergelijke overname. Dit zou op deze manier – gecombineerd met de verlaging van bedrijfsbelastingen – Apple grote geldwinst opleveren.

Het bedrijf van Tim Cook heeft moeite om voet aan de grond te krijgen in de wereld van online video. iTunes werd een groot succes, maar de meeste klanten zijn in de tussentijd voor hun favoriete series overgestapt naar diensten als Netflix en Amazon.

 

Bericht delen