Dinsdag 16 januari 2018

Amber Alert ook op websites publieke omroep

De websites van de NPO tonen voortaan automatisch Amber Alerts. Bij een Amber Alert worden nu onmiddellijk een foto en gegevens van het Amber Alert-kind weergegeven op de websites van uitzendinggemist.nl en publiekeomroep.nl, de websites van Nederland 1, 2, 3 en de websites van de publieke radiozenders Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en 6. Samen zijn deze websites goed voor 4,2 miljoen unieke bezoekers per maand.

Met de automatische weergave van Amber Alerts op de websites van de NPO wordt het bereik van een Amber Alert vergroot. Gerard Timmer, directeur Video bij de publieke omroep: “Wij vinden dit passen bij de informatievoorziening aan ons publiek. Maandelijks bezoeken miljoenen Nederlanders onze websites om bijvoorbeeld live radio te luisteren of om tv te kijken. Door de Amber Alert te tonen, kunnen we direct bijdragen aan de opsporing van een kind.”

Amber Alert telt inmiddels meer dan 850.000 deelnemers en deelnemende organisaties, waaronder bijvoorbeeld het ANP, maar ook de Koninklijke Marechaussee, de NS, Connexxion, de RET, Mediq en DHL. Tevens is een Amber Alert te zien op televisie, snelwegborden en op duizenden reclameschermen in supermarkten, apotheken, bioscopen, sportcentra en winkelcentra.

Bron: DutchCowboys

Bericht delen