dinsdag 16 januari 2018

Alpe d’HuZes gevolgd op radio, televisie en internet

Meer dan vierduizend fietsers beklimmen donderdag 9 juni de Alpe d’Huez tijdens de zesde editie van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ willen de fietsers dit jaar twintig miljoen euro bij elkaar fietsen voor onderzoek naar kanker. Op radio, televisie en internet wordt door de NCRV uitgebreid verslag gedaan van dit evenement.

Het Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg en het opinieprogramma Altijd Wat op Nederland 2 volgen vanaf 16 mei tot en met de dag van de beklimming jongeren die te maken hebben (gehad) met kanker die meefietsen tijdens de Alpe d’HuZes. De verhalen van deze sportieve mensen staan centraal en worden gelinkt aan de huidige stand van medisch onderzoek naar kanker. De Radioprogramma’s Lunch!, Casa Luna (Radio 1) en Bring It On! (3FM) besteden vanaf half mei in hun uitzendingen eveneens aandacht aan de wielrenners en de klim.

Op 9 juni staat Radio 2 geheel in het teken van het fietsevenement en de inzameling van geld voor onderzoek naar kanker. In alle programma’s wordt regelmatig geschakeld met de Alpe D’Huez voor een live-verslag en hoort de luisteraar de reacties van het thuisfront en de achterban vanuit het NCRV-gebouw in Hilversum, waar Radio 2 een supportershome heeft ingericht.

Online komen de verschillende programma’s samen op http://alpedhuzes.ncrv.nl/.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen