Alle podcasts van publieke omroep op platform NPO Luister
donderdag 1 oktober 2020

Alle podcasts van publieke omroep op platform NPO Luister

De NPO lanceert donderdag een nieuw audioplatform, waarop alle 400 podcasts bijeen zijn gebracht: NPO Luister. De app is inmiddels beschikbaar.

De podcasttitels zijn ingedeeld in zestien categorieën, waaronder actualiteiten, drama, sport, levensbeschouwing, jongeren en kinderen, cultuur en media. In het verleden waren de podcasts lastig te vinden, omdat ze gekoppeld waren aan de radiozenders. Nu is alles centraal te vinden op NPO Luister.

Jurre Bosman, Directeur Audio van de NPO: “De meeste mensen luisteren radio, ook na 100 jaar, nog steeds vooral live. Het is de actualiteit, het hier en nu, maar nieuws is na een uur, of een paar uur, al weer oud. Podcast is tijdlozer. Het vervult een andere behoefte. Mensen zijn toch altijd op zoek naar bijzondere verhalen. Met verschillende lagen, met achtergronden, meer diepgang.”

De NPO investeerde de laatste jaren behoorlijk in online en on demand. “Podcast is inmiddels veel meer dan twee mensen die even aan tafel gaan zitten met een microfoon. Het zijn ook niet altijd niet alleen radiomakers die zich hiermee bezig houden. We hebben nu meer dan 400 titels, maar vergis je niet: bijna 80 procent van de radioluisteraars is nog onbekend met het fenomeen podcast.”

Naast podcasts biedt NPO Luister livestreams van onder meer NPO Radio 1, 2, 4, 5, 3FM, FunX, SterrenNL en NPO Soul & Jazz. De podcasts zijn online te beluisteren, maar ook (kosteloos) te downloaden voor momenten als er geen internetverbinding is.

Bron: AD/BM

Bericht delen