Aisha Madu en Xena Maria Evers winnen VPRO Dorst
Dinsdag 16 januari 2018

Aisha Madu en Xena Maria Evers winnen VPRO Dorst

Animator Aisha Madu en filmmaker Xena Maria Evers zijn de winnaars van de VPRO Dorst workshop 2017. Komend najaar krijgen zij budget en inhoudelijke begeleiding om hun programma’s daadwerkelijk te gaan maken. Het resultaat zal op de website van VPRO Dorst te zien zijn.

Zeven toekomstige programmamakers kregen in het voorjaar gedurende drie maanden bij VPRO Dorst de gelegenheid om zichzelf en hun programma-idee te ontwikkelen onder begeleiding van ervaren VPRO coaches. Het traject van workshops en masterclasses werd afgesloten met een pitch-dag, waar de plannen van Madu en Evers door een panel van ervaren VPRO makers werden uitgekozen om in het najaar uit te voeren.

Het plan van filmmaker Xena Maria Evers heet Mijn broer en ik. Hoe is het om een broer te hebben die zich bekeert tot de islam? Evers onderzoekt hoe haar broer tot die keuze is gekomen en wat hiervan het effect is op hun band. Aan de hand van haar persoonlijke situatie wil Evers laten zien dat het Westen en de islam naar elkaar kunnen luisteren en van elkaar kunnen leren.

Schroom is het plan van animator Aisha Madu, die een universele manier zoekt om beschamende verhalen te vertellen. Met ruimte voor relativering, herkenning en humor is haar animatieserie een podium voor verhalen die mensen nooit aan anderen vertellen omdat ze wellicht bang zijn dat er niemand anders is die zo doet of denkt als zij.

VPRO Dorst is de plek waar getalenteerde jonge makers de kans krijgen nieuwe ideeën voor programma’s, podcasts en ook zichzelf te ontwikkelen. VPRO Dorst biedt hun de ruimte om te experimenteren, met de ondersteuning van ervaren VPRO’ers. Met deze nieuwe generatie makers werkt VPRO Dorst aan de VPRO van de toekomst.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen