AD lanceert videoplatform Play
woensdag 8 juni 2022

AD lanceert videoplatform Play

Onder de naam Play komt het AD met een eigen video-on-demandplatform. Vier presentatoren maken exclusieve video’s voor Play en ook de succesvolle sportformats als Panenka (met Sjoerd Mossou) en In Het Wiel (met Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam) maken onderdeel uit van het platform.

Play is te vinden op de site van het AD en app. “Met ongeveer drie miljoen bezoekers per dag op de site en in de app wordt Play direct een belangrijke speler op het gebied van video-on-demand”, stelt Boudewijn Smals, director video van DPG Media, het bedrijf waar het AD onderdeel van uitmaakt.

“De nieuwe presentatoren staan te popelen om elke dag mooie en intrigerende video’s te maken. Daarnaast bespreken we alle grote sportevenementen, zoals het WK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen.”

De vier jonge presentatoren Robbyn Jansen (31), Shula Tas (35), Arda Kaya (26) en Marcel Bamberg (30) presenteren de nieuwe formats. Zoals En Profiel, waarin één persoon die de afgelopen tijd in het nieuws is geweest centraal staat. In 360 seconden is een programma waarin een ingewikkeld onderwerp wordt uitgelegd in zes minuten. In De Mensen Van… worden mensen uit verschillende subculturen uitgelicht en in Echt… reist de presentator met een BN’er naar diens geboorteplek.

Bron: AD/BM
Foto: De presentatoren van Play: Arda Kaya, Shula Tas, Marcel Bamberg, Hidde van Warmerdam, Robbyn Jansen, Thijs Zonneveld en Sjoerd Mossou (DPG Media)

Bericht delen