7 miljoen nieuwe abonnees voor Netflix
dinsdag 17 april 2018

7 miljoen nieuwe abonnees voor Netflix

Het aantal abonnees van Netflix is het afgelopen kwartaal gestegen met 7,4 miljoen. In totaal heeft Netflix nu 125 miljoen abonnees wereldwijd. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. De streamingdienst had de groei beraamd op 6,35 miljoen.

Van de nieuwe abonnees zijn er 1,96 miljoen afkomstig uit de Verenigde Staten. De overige 5,46 miljoen komen uit andere landen. Netflix had de afgelopen drie maanden een omzet van 3,7 miljard dollar. Dat is ruim 1,1 miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg naar 290 miljoen dollar.

De dienst steekt dit jaar zo’n 8 miljard dollar in de productie van nieuwe films en series. Netflix zegt beter te willen inspelen op de diversiteit van het publiek. De focus ligt daarmee op internationale content.

Netflix zegt het te betreuren dat films van het platform niet meedoen in de competitie van filmfestival Cannes. Een nieuwe regel van het festival stelt dat een film die daar wordt vertoond, drie jaar daarna niet op het Franse Netflix mag verschijnen. “Dat willen we onze Franse abonnees niet aandoen”, aldus het bedrijf.

Bron: Netflix/BM

Bericht delen